5 tips – hvordan velge den beste sofaen

Vi hjelper deg å velge riktig sofa

Å velge sofa er en stor beslutning. Vårt viktigste råd er å gå for kvalitet, komfort og å velge en sofa du vet du kan leve med utseendemessig i mange år. Hos oss finner du et bredt utvalg sofaer fra en rekke anerkjente leverandører og vi hjelper deg å navigere i jungelen av utførelser og varianter – sammen finner vi din drømmesofa.
Her får du 5 tips du burde tenke på når du starter din reise for å finne den perfekte sofaen. 

1.

Mål opp!
Plassen du skal ha sofaen din på avgjør hvor stor sofa du kan kjøpe og kanskje også hvilken type sofa du burde kjøpe. 
Mål skikkelig opp og få en fullstendig oversikt over plassen du har tilgjengelig, da vil valget av sofa være enklere og også bli mer riktig. 

2.

Plassering! 
Mulighetene er mange – skal du ha sofaen inntil en vegg, skal sofaen fungere som en romdeler, skal du ha vinkelsofa, toseter- eller tresetersofa? Tenk gjennom mulighetene for plassering før du går til innkjøp av sofa, da vil du bli mer fornøyd og kanskje ha flere mulige måter å bruke sofaen din på. 

3.

Bruksområde!
Hva skal du bruke sofaen til og hvordan ønsker du at den skal være synlig i et rom med tanke på bruk. Det er viktig å tenke gjennom om sofaen du kjøper skal være et naturlig samlingspunkt for familie og besøk eller om den skal plasseres et sted hvor den ikke blir brukt like mye. På bakgrunn av dette kan du ta gjennomtenkte valg når det kommer til kvalitet, størrelse og pris på sofaen din.

4.

Materialer!
Kanskje det viktigste for mange i tillegg til størrelse når man kjøper sofa. For en småbarnsfamilie vil en sofa som er enkel å rengjøre være et must. Husk at det alltid er lurt å impregnere, uavhengig av materialer. En skinnsofa vil også være enkel å vedlikeholde og får en nydelig patina over tid som gjør at sofaen virker mer levende. Hos oss bistår vi deg mer enn gjerne med valg av tekstiler og farger til din sofa – det er like viktig for oss at du blir fornøyd som det er for deg. 

5.

Vedlikehold!
Ved å vedlikeholde sofaen din jevnlig vil du ha den i lang tid. Det er selvfølgelig forskjell på vedlikehold basert på om du har en skinnsofa eller stoffsofa. Noen varianter er mer stlitesterke enn andre. Vi tilbyr vedlikeholdsprodukter fra Guardian og vi hjelper deg gjerne med tips og råd til hvordan du best tar vare på sofaen din. 

Sofa

Sofaen er gjerne stuens midtpunkt og en samlingsplass for hele familien. En sofa skal være komfortabel og behagelig samtidig som det er viktig at sofaen passer inn i interiøret og er flott å se på. Uansett om du har stor eller liten plass er valg av sofa noe av det som definerer resten av huset og interiøret du velger å omgi deg med. Har du stor plass er en vinkelsofa, tresetersofa eller større sofa et godt valg, sett gjerne to sofaer mot hverandre om det er plass. Har du mindre plass er en tosetersofa, en chaiselong eller en sovesofa et godt valg. 

Nettstedet bruker cookies for å bedre møte dine forventninger. Hvis du ikke aksepterer cookies, kan du deaktivere den i innstillingene til nettleseren din. Men det er en risiko for at enkelte funksjoner på www.ahuseby.no ikke vil fungere korrekt.