Din bestilling

Totalt
0
Vil du vite mer om kolleksjonen? Kontakt oss!

A. Huseby presenterer: Alf Sture — Revitalisert

I samarbeid med Koi Fargestudio og Tonning & Stryn har vi lansert Alf Stures ikoniske møbler i ny drakt! Opplev hele kolleksjonen her.

/

Stol 1036 og Gripsholm sidebord med klaffer. (Foto: Pernille Münster)

Denne høsten ville en av etterkrigstidens fremste pioneerer og nestor innen norsk møbeldesign; Alf Sture, fylt 105 år. I den anledning har vi tatt initiativ til å løfte frem noen av hans ikoniske produkter!

I samarbeid med Koi Fargestudio og Tonning & Stryn lanserer A. Huseby Alf Stures ikoniske møbler i helt ny drakt. A. Huseby har en lang historie med møbelproduksjon og samarbeid med formgivere, og med dette prosjektet ønsker vi å bidra til økt oppmerksomhet rundt norsk møbeltradisjon, møbelhåndverk og produksjon. I lang tid har det stramme, minimalistiske uttrykket vært gjeldende. Nå ser vi en økende trend av mer volum, farger og detaljer. En trend som uttrykker et behov for trygghet i møte med globale utfordringer og hvordan tradisjonelt håndverk og naturlige materialer appellerer mer i en stadig mer digitalisert og futuristisk verden.

— Vi ønsker å trekke Stures møbler inn i samtiden, og har jobbet med overflater, farger, stopping og tekstiler sammen med Dagny Thurmann-Moe og Elisabeth Limi fra KOI, sier ansvarlig for prosjektet hos A. Huseby, Siv Endresen. Målsettingen er å gi kolleksjonen og møblene oppmerksomheten den fortjener og gjenintrodusere noe av vår stolteste designhistorie for en ny generasjon.

— I revitaliseringen av Alf Sture har det vært viktig for oss å sette oss inn i Stures arv og se hvordan vi kan tolke denne arven med nye øyne i 2020, sier Dagny i Koi Fargestudio. Formspråket i designet er sterkt og varig og har noen kvaliteter som er høyst aktuelle i dag. Både Sture og hans kone Gunvor var svært opptatt av både farger og tekstiler, og var særlig opptatt av det organiske, noe Gunvor Stures tekstiler vitner om. Sture var også veldig glad i Joseph Franks tekstiler og benyttet også tekstiler fra svenske Jobs Handtryck i sine møbler.

/

Eidsvold spisebord med ileggsplate i fargen Eggplant. Spisestolene Ola Windsor (med armlene) og Lillebror Windsor er vist i fargen Clementine. (Foto: Pernille Münster)

/

Detalj fra Eidsvold spisebord og Lillebror Windsor. (Foto: Pernille Münster)

Kolleksjonen

Kolleksjonen består av to tekstiler og seks vakre, nye farger — nøye utvalgt av Dagny Thurmann-Moe og Elisabeth Limi fra Koi Fargestudio. Alf Sture var svært produktiv og tegnet en stor mengde møbler, og til denne kolleksjonen har vi plukket ut et knippe av våre favoritter fra karrieren hans:

  • Vesletrim sofa

  • Gripsholm lav lenestol

  • Stol 1036

  • Ola Windsor stol

  • Lillebror Windsor stol

  • Eidsvold ovalt spisebord med ileggsplate

  • Gripsholm sidebord med klaffer

Alt produseres av dyktige håndverkere hos Tonning & Stryn.

Alle tremøblene er tilgjengelig i alle de seks fargene, og de polstrede møblene kan bestilles i begge tekstiler. Leveringstid er ca 8-10 uker.

Polstrede møbler

/

Sofaen Vesletrim i ny og frodig drakt, med tekstil fra 1969 designet av Gocken Jobs. (Foto: Pernille Münster)

/

Gripsholm lav lenestol i et vakkert tekstil fra Linwood. (Foto: Pernille Münster)

Tremøbler

De nye fargene er Clementine, Heather, Lapis, Moss, Pine og Eggplant. En fleksibel, interessant og vakker palett — med både historiske og samtidige referanser. Det er to farger i kolleksjonen som er mer iøyenfallende; Lapis (yves klein blå) og Clementine (dyp oransje), mens de resterende fargene er rolige, raffinerte og passer inn i de fleste hjem i dag.

Lillebror Windsor i fargen Clementine.
Lillebror Windsor i fargen Clementine.
Lillebror Windsor i fargen Heather.
Lillebror Windsor i fargen Heather.
Lillebror Windsor i fargen Lapis.
Lillebror Windsor i fargen Lapis.
Lillebror Windsor i fargen Moss.
Lillebror Windsor i fargen Moss.
Lillebror Windsor i fargen Pine.
Lillebror Windsor i fargen Pine.
Ola Windsor i fargen Clementine.
Ola Windsor i fargen Clementine.
Ola Windsor i fargen Eggplant.
Ola Windsor i fargen Eggplant.
Stol 1036, en klassisk lenestol med flettet rygg og sete, som Alf Sture formgav helt tilbake i 1940!
Stol 1036, en klassisk lenestol med flettet rygg og sete, som Alf Sture formgav helt tilbake i 1940!
Gripsholm sidebord med klaffer, understell i fargen Lapis.
Gripsholm sidebord med klaffer, understell i fargen Lapis.

Til toppen