Bli kjent med Ingrid

Møt Ingrid, vår yngste interiørdesigner med en brennende interesse for å skape noe, være kreativ og jobbe på prosjektbasis. Helt siden Ingrid var 12 har drømmen vært å bli interiørarkitekt.

I tillegg til å være interiørdesigner har Ingrid vært med på digitaliseringsprosessen hos A.Huseby, og hun var med å starte nettbutikken. Hun er også interiøransvarlig. 

Ingrid elsker å bidra med noe som ikke har en fast fasit, men å få lage noe som skal inspirere og passe kunden. Ingrid tror ikke på trender og vil mye heller snakke med deg som kunde for å høre hva behovene, ønskene og stilen din er. Da blir det mer givende å jobbe og det at ingen hverdag er lik i denne bransjen syns hun er utrolig spennende. Man er med å skape noe som skal vare.

Vi har stilt Ingrid noen spørsmål så du kan bli bedre kjent med henne. 

Hva er din bakgrunn? 

Helt siden jeg var 12 år har jeg hatt lyst til å bli interiørarkitekt og valgte til slutt å kjøre på med det, noe jeg er veldig glad for og trives godt med. Jeg har tidligere jobbet mye deltid i interiørbutikker og har alltid hatt en interesse for faget. Det å følge «the passion» ble viktig for meg for å kunne jobbe med noe kreativ og ha en varierende arbeidshverdag. Jeg har en bachelor i møbeldesign og interiørarkitektur fra Universitetet i Bergen i tillegg til et år med økonomi og administrasjon.

Hva er dine tips for å skape drømmerommet?

Å tenkte helhetlig i planleggingen, både i ett og flere rom. Være bevisst på bruken av materialer, farger og formspråk. Å ha en balanse mellom ulik materialitet som blant annet treverk, stein og tekstiler. Hvis alt spiller sammen får det en sammenheng og et mer helhetlig gjennomført uttrykk.

Hva er ditt neste drømmekjøp?

Det ultimate drømmekjøpet må være Eames Lounge Chair fra Vitra. Eller OX chair fra Erik Jørgensen som er blant Wegners mer skulpturelle design; noe annerledes og maskulint. Denne stolen viser designerens store spenn i form og uttrykk.

 

Noen av Ingrid sine favoritter

Hvem er din favorittdesigner?

Hans Wegner, jeg liker det gjennomgående tradisjonelle i møblene, og mye bruk av treverk og flett. Det er klassisk design på sitt beste. Spesielt har jeg fått øynene opp for dette etter jeg begynte å jobbe hos A. Huseby. Børge Mogensen er også blant favorittene fordi han har designet klassiske designmøbler med tradisjonelt preg som er tidløse og varer. Jeg syntes det er fint å blande ulike stilarter for en tydelig kontrast i romlige settinger. For eksempel Børge Mogensen sin utemøbel serie på en betongplatting uten for et nytt moderne hjem.

Hva er dine favorittleverandører?

Carl Hansen & Søn, Fredericia, Vitra og Erik Jørgensen er blant mine favoritter med Carl Hansen på topp. Skulle jeg brukt kun en leverandør i et helt hus, må det blir Carl Hansen. Klassisk tradisjonelt design, godt håndverk med mye bruk treverk som jeg har lært å sette mer pris på etter hvert som jeg har lært mer om det. Materialet er bærekraftig, slitesterkt, og om man vedlikeholder og tar godt vare på det, så holder det livet ut.

.

Hva tror du blir de største trendene fremover?

Jeg tror ikke så mye på trender, men mer på å dyrke sin egen stil og uttrykk. Jeg tror det er viktig å skape noe eget som man selv vil trives med og noe som uttrykker den du er som person.

Jeg prøver allitd å bli kjent med kundene for å få vite litt om hvordan de er som personer. Hva de har av andre møbler hjemme er vesentlig, og jeg prøver å danne et grunnlag for å vise kunden produkter som jeg tror de vil like, som passer inn med det de har fra før og som de vil bli fornøyd med i mange år fremover.

Hva er det beste med å jobbe hos A.Huseby?

Å kunne være kreativ, og dele interessen min med kundene og kollegaer. At jeg kan bli engasjert i noe som de også er engasjert i, og hjelpe de å finne produkter de blir skikkelig glade i.

Det skjer mye hos A. Huseby fremover. Jeg liker godt at vi er så fremoverlente og syns det er stas å få være en del av endringer og nye prosjekter!