Bli kjent med Siv

Møt Siv, vår dedikerte og dyktige interiørdesigner med en ekstra sans for farger og tekstiler.
På skolen hadde hun heller sløyd istedenfor søm, og som ung ominnredet hun rommet sitt annenhver uke.
Siv har jobbet i bransjen i over 20 år og har bred erfaring med å designe helhetlige interiørløsninger for kunder.

Siv er ansvarlig for alle utstillinger og fargevalg i butikken, og maler gjerne en vegg sjokkrosa om det kan bli et inspirerende interiør. Ser du en nydelig utstilling i butikken, så kan du være sikker på at Siv har hatt en finger med i spillet. 

Hun har en spesiell forkjærlighet for norsk design og heier på økt fokus på bærekraft. 

Vi har stilt Siv noen spørsmål så du kan bli litt bedre kjent med henne.

Hva er din bakgrunn og hvorfor valgte du dette? 

Opprinnelig er jeg utdannet markedsøkonom og har lang erfaring fra reklamebransjen. Etter hvert ble det viktig for meg å jobbe mer kreativt og med det jeg virkelig elsker, nemlig interiør. Jeg har alltid hatt interesse for møbler og interiør, og har pusset opp og snekret egne møbler siden ungdomsskolen. Etter 15 år i reklamebyrå, hoppet jeg av og omskolerte meg. Nå har jeg jobbet i bransjen i over 20 år med bl.a skreddersydde kjøkken, bad og garderober, som interiørdesigner i Heiberg Cummings Designs, et Oslo/New York basert interiørdesignfirma, og har drevet eget interiørdesignfirma i 8 år. Jeg har jobbet i A. Huseby siden 2015. 

Hvem er din favorittdesigner?

Det er mange, men Fredrik Kayser er en soleklar norsk favoritt: nydelig design, vakre detaljer og spennende materialkombinasjoner. Krysset fra Eikund er et godt eksempel på Fredrik Kayser sitt unike og komfortable design, jeg er veldig fascinert av hvordan hans møbler er utformet. Norske NUEN synes jeg er et veldig spennende, nytt norsk tilskudd, med bærekraftig og lokalproduserte vakre møbler. Ellers er Wegner designeren som har tegnet flere av mine favorittmøbler, men han er ganske selvsagt.

Hva er ditt neste drømmekjøp?

Uten å tenke på verken pris, plass eller hva jeg trenger, så må det være Flagglinestolen eller sirkelstolen fra danske PP møbler. Begge har helt unikt design og håndverk, og er nesten like mye en skulptur som et møbel. Om man er litt «nerd», så vet man at Sirkelstolen er krevende å lage ved at sirkelen i stolen er laget av ett stykke bøyd tre, og detaljer og håndverket er helt unikt.

 

Noen av Siv sine favoritter

Hva tror du blir de største trendene i tiden fremover?

En trend som kommer for fullt, er mer bruk av farger. Kundene er mer lekne og våger seg på mer enn «hvitt og grått». Kanskje det har noe med pandemien å gjøre, men vi merker at folk ønsker mer farger. Stadig flere velger god og holdbar kvalitet, og sparer heller litt lengre for å skaffe seg møbelet de virkelig ønsker seg. 

Hvem er dine favorittleverandører?

Jeg liker Fredericia veldig godt, de har en god blanding av danske designklassikere og møbler fra yngre, nålevende designere. Kvaliteten er utrolig god, og det er lett å stå inne for møblene. Nuen er en annen leverandør som har nydelige møbler og en filosofi som man bare må elske. Med norsk eik og ull fra villsau, har de en god bærekraftfilosofi som jeg syns er veldig modig og tøft å ha satt i gang.

Hva er dine tips for å skape drømmerommet?

Tenk personlig og på hva du faktisk liker fremfor moter og trender. Velg god kvalitet og heller få, men gode møbler. Finn bilder på nettet av miljøer, stemninger og uttrykk du liker og lag deg et moodboard, da har du et fint utgangspunkt når du skal sette i gang med å innrede. Tenk at dette er noe du skal ha i mange år fremover, så velg god kvalitet. Ikke være redd for farger! Og spør gjerne oss i butikken om hjelp, vi har lang erfaring og bidrar gjerne.

 

Hva er best med A.Huseby? 

Hyggelige og dyktige kolleger som er genuint opptatt av å gjøre en god jobb for kundene. Jeg synes vi har veldig hyggelige, interesserte og kunnskapsrike kunder, det er inspirerende! Vi har et rykte på oss får å være «nedpå», kunnskapsrike og serviceinnstilte. Det setter kundene pris på, og er nok mye av grunnen til at vi har så mange lojale og trofaste kunder som kommer igjen og igjen.