Bli kjent med Tor Even

Møt Tor Even, vårt nyeste tilskudd i A.Huseby gjengen. Tor Even er utdannet interiørkonsulent, er genuint opptatt av godt håndverk og estetikk.
Med en far som var snekker og besteforeldre som bodde i Moelvenhus, kom norsk design, håndverk og funksjonalitet tidlig inn barndommen.

Skulle man skrevet en bok om barndommen til Tor Even burde tittelen være «I en Siesta classic på Reinsvoll», så mange gode minner har han fra besteforeldrene sitt hus som var fyllt opp med nordiske designklassikere, som man også finner hos A.Huseby den dag i dag.

Tor Even tror på personlighet, og liker godt å hjelpe folk å skape et hjem som er bruksvennlig, får patina og varer lenge. Du er desidert i gode hender med Tor Even, kom innom og hils på han i butikken da vel.

Hva er din bakgrunn? 

Jeg er utdannet interiørkonsulent via Vargstad vgs, og jeg har senere tatt utdannelse som PT for å skjønne kroppen og ergonomi. Jeg har jobbet 18 år i servicebransjen, du kan si jeg liker å jobbe der FOLK er i fokus. Tidligere har jeg jobbet for Åhlens, Bolia, Vitra og Christiania Glassmagasin. Det var spennende å jobbe i detaljvarebransjen, men jeg savnet den gode kundekontakten som bare møbelbransjen gir, derfor er jeg veldig glad for å være tilbake i møbelbransjen nå.

Hvorfor valgte du å utdanne deg/jobbe som det du har valgt?

Min far var snekker og mine besteforeldre, som jeg var mye sammen med, bodde i Moelvenhus. På den måten kan du si at norsk design, håndverk og funksjonalitet kom inn i veldig tidlig alder og ble en naturlig del av mitt liv.

Å være selger handler om å markedsføre seg selv, være personlig overfor kundene og hjelpe de så godt man kan. Det handler om å lytte til hva kundene vil ha, ønsker og hva de faktisk sier, sånn at man kan veilede de til riktige valg. Det er det jeg syns er mest verdifullt med denne jobben.

Hva er ditt neste drømmekjøp?

Jeg er så glad i patina at jeg kjøper det meste brukt. Men på listen min har jeg en Eva lav stol i flettet naturskinn fra Bruno Mathsson. Den er ergonomisk riktig, veldig fin og patinaen på skinnet etter x antall år blir bare magisk.

Hva er dine favorittleverandører?

Det er som å velge et favorittbarn -helt umulig!
Men om jeg må nevne noen så blir det disse:

PP Møbler: På grunn av håndverket, tid, tradisjon. Komfort og estetikk.

Artek: På grunn av håndverket, bærekraften og det enkle, men likevel veldig kule designet. Artek lager produktene sine av Bjørk, noe som er unikt og veldig Finnsk.

Fjordfiesta: Fordi det er norsk håndverk på sitt beste. Det var produksjon på Hovdokka før, jeg kommer jo fra innlandet, så det er selvfølgelig litt stolthet i dette.

Vitra: Vitra har også en plass i mitt hjerte siden jeg har jobbet der og jeg liker produktene godt.

Hva tror du blir de største trendene fremover?

Jeg tror på kvalitet og ikke masseproduksjon. Håndverk er viktigere enn fast-fashion. Jeg savner stoltheten i håndverkeryrket, sikkert fordi faren min var snekker og gjennom hele min oppvekst har jeg sett at kvalitet koster i både tid og penger. Det er forskjell på spon og heltre for å si det sånn!

Noen av Tor Even sine favoritter

Hvordan syns du A.Huseby skiller seg ut fra sine konkurrenter?

Vi er en liten, kunnskapsrik gjeng som har ekstremt mye kompetanse og genuin interesse.
Butikken vår er laget sånn at vi blander forskjellige leverandører, skaper miljøer på tvers av leverandører og skaper med det en inspirerende atmosfære. Derfor er vi også mer et showroom enn en klassisk butikk, noe jeg tror kundene setter stor pris på. Ikke minst skiller det oss ut fra de mer tradisjonelle shop-in-shop løsningene man ser andre steder.
I tillegg har A.Huseby et godt rykte i markedet og den lange møbelhistorien som følger med er viktig for meg.

Hva er best med å jobbe hos A.Huseby?

At jeg får brukt hjernen min og mine «nerdekunnskaper».
Mitt mål er å aldri selge en grå sofa, jeg vil at folk skal bruke mer farger, og slutte å tro at grå er en farge. Det er morsomt å påvirke folk, inspirere de og lære de om våre leverandører og møblenes historie. Jeg savnet å jobbe i møbelbransjen fordi det er gøy å være med å påvirke folk til å ta de valgene de ønsker seg.

Hvem inspirerer deg?

Dagny Thurmann-Moe – Hun hjelper den norske befolkning til å gjøre fargeopprør. Sanselighet, kreativitet og fargens påvirkning er andre stikkord. One to follow – @fargedagny

Mats Linder – En historiker som har egen nettside hvor du finner det meste om møbelhistorien. Han lager kartotek og bøker om for eksempel Bruksbo, Hovdokka, LK Hjelle sin historie etc. Han gjør det lettere å nerde for spesielt interesserte, sånn som meg. www.matslinder.no

Ragnhild Brochmann – Spaltist i morgenbladet, estetikeren. Programleder for oslo design fair, er opptatt av å formidle gleden av estetikk, design og kultur. Noe å få med seg! www.morgenbladet.no

Sigmund Wien Nordlie – Han gir oss et skråblikk på samfunnets forbruk, måten vi lever på og måten design er i hverdagen for hver enkelt. @sigmundwiennordlie