Vedlikehold av hudmøbler

Hos A.Huseby er vi opptatt av å selge møbler av fantastisk kvalitet. Vi har leverandører som er opptatt av bærekraft, og vi har kvalitetsmøbler som kan gå i arv i generasjoner. Disse er det er viktig å vedlikeholde med de rette vedlikeholdsproduktene, slik at du får tatt godt vare på de møblene du allerede har, eller investerer i. Les mer her om hvordan du bør vedlikeholde dine møbler med hud. 

HUD

Anilin og semianilin er hud med egenart og høy grad av eksklusivitet. Produsenten tar vare på hudens naturlige utseende, hvor arr og merker etter insektstikk og rifter er en del av uttrykket. I anilinmøbler er fargestoffene arbeidet inn i huden, noe som gjør det mykere og gir det gode pusteegenskaper. Semianilin er påført en liten mengde dekkfarge ytterst, for å gi møblene en jevnere overflatefarge.
Standard- eller dekkfarget hud er overflatebehandlet med fargestoff og lakk. Det gir en beskyttende hinne som gjør huden mer motstandsdyktig mot forurensning. Hud er et levende materiale som krever godt stell. I hudmøbler er det et balansert forhold mellom vann, fett og fargestoff.
Den beste måten å holde møblene vakre på i mange år er å plassere dem fornuftig: Unngå direkte sollys. Sollys tørker ut huden og gjør at det falmer og sprekker. Et hudmøbel bør ikke plasseres i nærheten av ovnen eller andre varmekilder. Sørg derfor for tilstrekkelig luftfuktighet, spesielt i vinterhalvåret.

VEDLIKEHOLD AV HUDMØBLER

ANILIN OG SEMIANILIN
Alminnelig rengjøring: Støvsuging med myk børste bør foretas jevnlig. Tørk lett over huden på de mest utsatte områdene som armlener, nakkeputer med en ren, lofri klut som er veldig godt vridd opp med GUARDIAN Lærsåpe.
Grundig rengjøring og vedlikehold:
Hudmøbler bør rengjøres med GUARDIAN Lærrens eller GUARDIAN Såpespon etter behov. Vær spesielt nøye med å tørke av feltene på møbelet der menneskehud møter møbelhud, da svette og smuss tærer mest på huden. Sett inn ditt hudmøbel med GUARDIAN Lærkrem ca. 2 ganger i året eller ved behov. Smør inn hele møbelet med en myk bomullsklut, la gjerne virke i ca. 15 min og tørk så godt av all overskuddskrem med en ren myk bomullsklut.
OBS! Ikke sitt i møbelet på ca. ett døgn etterpå med fare for å ødelegge dine klær.

SKINNFELLER
Alminnelig rengjøring: Skinnfeller kan rengjøres i snø og med kraftig risting vil det normalt holde fellen fin i lang tid.
Grundig rengjøring: De fleste skinn kan vaskes. Brukes Milo, eller mild sjampo med lav pH. Etter skylling og en kort sentrifugering, henges/legges fellen til langsom tørk på et sted som ikke er for varmt. For å få skinnet mykt igjen, skal det ristes og strekkes i alle retninger før det er helt tørt.
OBS! Dette gjelder ikke for vegetabilsk garvede skinn som må renses av et profesjonelt renseri.