Vedlikehold av tekstil

Hos A.Huseby er vi opptatt av å selge møbler av fantastisk kvalitet. Vi har leverandører som er opptatt av bærekraft, og vi har kvalitetsmøbler som kan gå i arv i generasjoner. Disse er det er viktig å vedlikeholde med de rette vedlikeholdsproduktene, slik at du får tatt godt vare på de møblene du allerede har, eller investerer i.

TEKSTILER

Det er tre faktorer som påvirker møbelstoffets levetid uansett hva slags stoff du velger. Slitasje, hvordan brukes møblene? Hvor mye dagslys utsettes det for? Og hvor mye smuss blir de tilført? Med tanke på den levetiden møbler bør ha, er solavskjerming og jevnlig rengjøring helt nødvendig.
Ull har gode, naturlige vannavvisende egenskaper som medfører gode rengjøringsegenskaper, når det er rent og ubehandlet. Vi anbefaler derfor ikke bruk av impregneringsmidler på ull.
Tekstiler som bomull, viskose, polyester, dinamica, og velour bør renses. De fleste leverandører gir ikke garanti hvis møbelet impregneres så vi kan ikke anbefale det. Selv om vi vet at dette kan være en god løsning for møbler som er mye utsatt for smuss.
På et stoppet møbel anbefaler vi å regelmessig banke/riste opp putene, slik at de får tilbake sin opprinnelige fasong. Dette gjelder spesielt puter med dun. Løse puter kan med fordel tas ut av sofaen og glattes /strykes over med hånd, slik at folder og rynker glattes ut.
Mønstrede tekstiler vil forandre seg noe i forhold til hvordan puten brukes. Trekket må i blant justeres (vris på plass) slik at kantsømmer og stoff blir liggende som opprinnelig.
Skyv aldri ditt stoppmøbel helt inntil veggen. Dette vil kunne medføre slitasjeskade både på møbel og vegg.

VEDLIKEHOLD AV TEKSTILER

Alminnelig rengjøring: STØVSUG helst ditt møbel ukentlig. Bruk glatt møbelmunnstykke. Å bytte om på putene innbyrdes er også viktig for å utjevne slitasje. Snu putene regelmessig! Flekker er viktig å fjerne så raskt som mulig. Viktig: Sug – ikke gni. Fjern så mye av flekken som mulig med hvitt husholdningspapir, så en myk hvit klut med lunkent vann.
Grundig rengjøring: På vanskelige flekker anbefaler vi GUARDIAN skumrens for tekstiler. Rengjør fra ytterkant av flekken og innover. Gjenta ved behov. En ny flekk er lettere å fjerne enn en gammel, fordi både fargestoff, fett og andre ingredienser med tid trekker seg inn i fibrene.
Avtagbare trekk av ull kan vaskes i maskin på ullprogram, bruk Milo.
Syntestiske tekstiler, lin og bomull anbefaler vi proffesjonell rens.
På faste trekk, bruk GUARDIAN Tekstil Rens eller Skumrens og gå helst over hele overflaten for mest mulig jevnt resultat. Kan brukes på alle typer tekstiler.
NUPPING
Nupping kan deles i to kategorier:
Ekte nupping; oppstår når løse overskuddsfibre inne i stoffet kommer ut til stoffets overflate, sammenfiltrer og hekter seg i hverandre pga. mekanisk påvirkning av stoffet. Noen typer tekstiler kan ha overskuddsfiber, spesielt i begynnelsen av brukstiden.
Falsk nupping; er fremmedfibre fra f.eks pledd eller klær som avsettes og skaper nupper på overflaten. Dersom nupper oppstår kan det forsiktig benyttes en nuppefjerner.