Beetle Stool

GamFratesi

GamFratesi’s design tar sin kreative kjøretur fra en blanding av tradisjon og fornyelse og i en eksperimentell tilnærming til sine utvalgte materialer og teknikker. Med sine tradisjonelle bakgrunner, Stine Gam (født 1975) og Enrico Fratesi (født 1978) bruker den klassiske danske møbel- og håndverkstradisjonen samt klassiske italienske intellektuelle og konseptuelle tilnærminger. Å forstå en tradisjon og møte den aktivt i verkstedet gjør det mulig å utvide den. Fra dette tverrkulturelle underlaget lager de møbler som respektfullt gjenspeiler tradisjon samtidig med unike innebygde historier, symboler og foreninger, ofte uttrykt i et minimalistisk formspråk.

“Vårt arbeid er å balansere mellom det tradisjonelle og overraskende. Ofte tar det bare en liten detalj for å oppnå eller bryte et uttrykk, og vi er veldig nysgjerrig på det. Vi jobber strengt med skandinavisk tilnærming til håndverk, enkelhet og funksjonalisme, men det bruker alltid å oppstå en sterk følelse til konseptet og historien bak hvert verk. Kontraster er ofte i sentrum for vår inspirasjon. Både i arbeid og dagligliv blir vi stadig konfrontert med kontraster, og vi jobber mye med referanser og respekt for tradisjoner i begge våre kulturer. Vi har begge røtter i sterk design kulturer. Å studere, forske og stadig flytte mellom våre to land, har det blitt en så naturlig del av oss, at det også vil vise seg i vårt arbeid. “

GamFratesi tar sikte på å lage møbler som illustrerer prosessen og teknikker som skapte den, og som gjenspeiler en vedvarende utforskning av ulike grensesoner mellom harmoni og disharmoni.

Leverandør: Gubi
Categories: