Erritsø Collection

I 1955 kjøpte ung interiørarkitekt Andreas Graversen Fredericia Stolefabrik, og spurte Børge Mogensen å designe en helt ny kolleksjon av møbler for selskapet. En av de første resultatene fra dette nye selskapet var 3236 stol, presentert i 1955 og 3171 benk, presentert i 1956. I 1964 Mogensen utviklet The Shaker Table 6286 som regnes for å være Mogensen mest eksklusive bord.

Designet var et resultat av Mogensen sin såkalte “workshop metoden” for produktutvikling, der han kontinuerlig videreutviklet sine metoder for å oppnå en enda mer dyktig visuelt uttrykk.

Med et polstret sete og en solid, men forenklet konstruksjon, er 3236 stolen Mogensen sin videreføring av den berømte J39 stol fra 1947. Den robuste dimensjoner i eikene og ben kompliment polstret sete, og avslører Mogensen ambisjon om å nå så mye visuell harmoni i proporsjonene hans møbler som mulig.

I 1958 Mogensen designet 6284 bordet for å fullføre serien. Alle møblene i serien er renset for unødvendige dekorative detaljer. Fast form oppviser den tekstur og kvalitet av materialet.

The Shaker Table 6286 var inspirert av funksjonell stil av amerikansk shaker kultur. Den enkle formen gir oppmerksomhet til kvaliteten på materialet, og tekstur og karakter av massiv eik er hva Mogensen søkt å fremheve i sin Shaker Table.

Vi gjør serien med det beste utvalget av eik som har en veldig fin struktur. Dette resulterer i et harmonisk overflate over bordet, som kan beskrives som både rå og raffinert. Bordet kommer med en lys såpe behandling som gjør at teksturen i tre for å holde ut og vil bare bli vakrere gjennom daglig bruk.

Den varme og komfortable atmosfære skapt av spise samlingen har gjort denne møbelserien like populær i restauranter og private hjem.

Designer: Børge Mogensen
Leverandør: Frederica
Categories: ,