Spoke-Back Collection

Børge Mogensen og Hans J. Wegner, begge født i 1914, var både kolleger og venner, og de to danske designerne jobbet sammen på en rekke utstillingsprosjekter. En av dem var den årlige København Møbelsnekker Guild Exhibition i 1945, hvor Mogensen og Wegner utformes og presenteres “Et hjem for the Future”.

Midtpunktet i Mogensen og Wegner-standen var i stuen, der de presenterte en ny visjon for lette og funksjonelle møbler. Selv om Spoke-tilbake-serien ble hyllet for sin innovasjon, ble det også sett på som altfor sofistikert for den beskjedne etterkrigstidens kultur og design gikk ikke i produksjon før 1963. På den tiden Wegner, redesignet 1788 godstolen å komme frem til den aktuelle utforming.

Den Spoke-back Sofa materialiserer Mogensen idé om en sofa med en tilbakelent side, og det var opprinnelig utstilt uten ryggputer. Hans J. Wegners eket tilbake stolen gir en behagelig sete med vakker profilering i armlenene som avslører Wegner skulpturelle talenter.

Begge designene er helt nakne fra alle vinkler – selv putene er festet med synlige stropper. Den utsatte trekonstruksjonen er typisk for både Mogensen og Wegner, og i Spoke-back Collection fortsatte de sitt arbeid med Windsor stol metodikk.

Leverandør: Fredericia
Categories: ,