Bollo

Bollo ble initiert som en typisk skandinavisk stol med en elegant karakter. Sluttresultatet er en stol der bekvemmelighet er i fokus, både visuelt og opplevelsesmessig. Komfort er inspirasjonen bak Bollos karakter, med den generøse polstringen og det iøynefallende utseendet. De myke volumene omfavner den slanke basen i metall og skaper en spenning mellom stolens fundament og dens puter.

Dimensjoner:

Bredde: 81 cm
Total dybde: 81 cm
Total høyde: 71 cm (med ben)
Sittedybde: 58 cm
Sittehøyde: 42,5 cm

Se produktblad her.

Materialer: Bollo leveres i en rekke ulike tekstiler og huder. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Beetle

Beetle-serien har siden den ble introdusert i 2013 blitt godt mottatt av både konsumenter og interiørarkitekter. På grunn av sitt tiltrekkende design, fremragende komfort og unike tilpasningsmuligheter, finnes stolen i mange av de mest velrenommerte restaurantene i verden. De vide mulighetene når det gjelder polstring og ulike baser, gjør det mulig å tilføre et personlig preg og lage en unik stol.

Dimensjoner: Beetle finnes som spisestuestol, loungestol og barstol, i tillegg til ottoman og sofa. Kontakt oss gjerne for mer informasjon om de ulike alternativene.

Materialer: Beetle leveres i en rekke ulike utførelser. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Erritsø Collection

I 1955 kjøpte ung interiørarkitekt Andreas Graversen Fredericia Stolefabrik, og spurte Børge Mogensen å designe en helt ny kolleksjon av møbler for selskapet. En av de første resultatene fra dette nye selskapet var 3236 stol, presentert i 1955 og 3171 benk, presentert i 1956. I 1964 Mogensen utviklet The Shaker Table 6286 som regnes for å være Mogensen mest eksklusive bord.

Designet var et resultat av Mogensen sin såkalte “workshop metoden” for produktutvikling, der han kontinuerlig videreutviklet sine metoder for å oppnå en enda mer dyktig visuelt uttrykk.

Med et polstret sete og en solid, men forenklet konstruksjon, er 3236 stolen Mogensen sin videreføring av den berømte J39 stol fra 1947. Den robuste dimensjoner i eikene og ben kompliment polstret sete, og avslører Mogensen ambisjon om å nå så mye visuell harmoni i proporsjonene hans møbler som mulig.

I 1958 Mogensen designet 6284 bordet for å fullføre serien. Alle møblene i serien er renset for unødvendige dekorative detaljer. Fast form oppviser den tekstur og kvalitet av materialet.

The Shaker Table 6286 var inspirert av funksjonell stil av amerikansk shaker kultur. Den enkle formen gir oppmerksomhet til kvaliteten på materialet, og tekstur og karakter av massiv eik er hva Mogensen søkt å fremheve i sin Shaker Table.

Vi gjør serien med det beste utvalget av eik som har en veldig fin struktur. Dette resulterer i et harmonisk overflate over bordet, som kan beskrives som både rå og raffinert. Bordet kommer med en lys såpe behandling som gjør at teksturen i tre for å holde ut og vil bare bli vakrere gjennom daglig bruk.

Den varme og komfortable atmosfære skapt av spise samlingen har gjort denne møbelserien like populær i restauranter og private hjem.

Spoke-Back Collection

Børge Mogensen og Hans J. Wegner, begge født i 1914, var både kolleger og venner, og de to danske designerne jobbet sammen på en rekke utstillingsprosjekter. En av dem var den årlige København Møbelsnekker Guild Exhibition i 1945, hvor Mogensen og Wegner utformes og presenteres “Et hjem for the Future”.

Midtpunktet i Mogensen og Wegner-standen var i stuen, der de presenterte en ny visjon for lette og funksjonelle møbler. Selv om Spoke-tilbake-serien ble hyllet for sin innovasjon, ble det også sett på som altfor sofistikert for den beskjedne etterkrigstidens kultur og design gikk ikke i produksjon før 1963. På den tiden Wegner, redesignet 1788 godstolen å komme frem til den aktuelle utforming.

Den Spoke-back Sofa materialiserer Mogensen idé om en sofa med en tilbakelent side, og det var opprinnelig utstilt uten ryggputer. Hans J. Wegners eket tilbake stolen gir en behagelig sete med vakker profilering i armlenene som avslører Wegner skulpturelle talenter.

Begge designene er helt nakne fra alle vinkler – selv putene er festet med synlige stropper. Den utsatte trekonstruksjonen er typisk for både Mogensen og Wegner, og i Spoke-back Collection fortsatte de sitt arbeid med Windsor stol metodikk.

Eyes Arm

The Eyes Arm chair omfavner deg med åpne armer, og er det nyeste tilskuddet til Erik Jørgensen Eyes familie fra designere Foersom & Hiort-Lorenzen. Med det lille armlenet, har stolen fått enda en annen dimensjon. Øyne er støpt møbler med unike møbeltrekk som forbedrer håndverk bak utformingen av stolen. Øyne Arm har også de karakteristiske to knappene på baksiden av stolen, som er karakteristisk for samlingen.