Din bestilling

Totalt
0

Carl Hansen & Søn

/

Gjennom årene har Carl Hansen & Søn hatt et sterkt fokus på å bevare danske designklassikere, samtidig som kolleksjonen stadig utvides med produkter fra spennende, nye designere. Målet deres er å samle de beste og mest ikoniske designmøblene under samme tak.

Historien startet i 1908 da den danske møbelsnekkeren Carl Hansen åpnet et lite verksted på den danske øya Funen. Siden da har selskapets suksess vært avhengig av to kjerneidéer: en kompromissløs dedikasjon til det utsøkte håndverket og et tett samarbeid med dyktige designere som hele tiden utfordrer hva moderne design handler om.

Utviklingen i Carl Hansen & Søn har i stor grad vært påvirket av det lange samarbeidet de hadde med en av verdens aller beste designere gjennom tidene: Hans J. Wegner. Det kreative samarbeidet startet i 1949 da Carl Hansens sønn Holger Hansen tok sjansen på å bruke Wegner som den gang var en helt ukjent mann. Dette resulterte i en møbelserie som blant annet inkluderte den ikoniske Y-stolen. I dag er Carl Hansens & Søn den største produsenten av Hans J. Wegners møbler, og alt produseres i Danmark.

/

Hans J. Wegners fire første produkter for Carl Hansen & Søn: CH22, CH23, CH24 og CH25.

/

Colonial Chair designet av Ole Wanscher for Carl Hansen & Søn i 1959.

Ifølge Carl Hansen & Søn er god design og bærekraftig produksjon to sider av samme sak, og de arbeider kontinuerlig med å sikre sunne og trygge arbeidsforhold for håndverkerne deres, i tillegg til å bare bruke trygge materialer fra ansvarlige produsenter for å beskytte miljøet. Både treverket og papirgarnet de bruker kommer fra bærekraftig hogst, og alle møblene deres er FSC-sertifiserte.

I Carl Hansen & Søns sortiment finnes tidløse ikoner som CH24 (også kalt Y-stolen) designet av Hans J. Wegner, Colonial Chair av Ole Wanscher og Kaare Klints Safaristol. Med alle Carl Hansen & Søns møbler kjøper du vakre og funksjonelle møbler med utsøkt komfort og håndverk.


Til toppen