Din bestilling

Totalt
0

Fogia

/

Fogia er en prisvinnende svensk designbedrift og møbelprodusent som samarbeider med noen av verdens mest progressive nålevende designerne. I over 30 år har de produsert møbler til private hjem, kontorer, restauranter og hoteller over hele verden.

Fogia har en ambisjon om å gi designerne de samarbeider med et sted der de kan arbeide uten restriksjoner., noe som resulterer i unike møbler der det ikke har blitt satt grenser for designernes kreative utfoldelse. De samarbeider tett med nøye utvalgte skandinaviske designere, blant annet Norm Architects, Note og norske Andreas Engesvik. Engesvik står blant annet for to av Fogias bestselgende møbler, sofaen Tiki og lenestolen Bollo.

/

Den ikoniske Tiki-sofaen er designet av Andreas Engesvik for Fogia, og har blitt en stor suksess.

/

Hyllesystemet Bond, designet av MAIN og Barba sofa designet av Andreas Engesvik.

Alle møblene produseres for hånd på Fogias egen fabrikk i Gdansk i Polen. De bruker en blanding av tradisjonelle og moderne teknikker, og kvaliteten blir nøye kontrollert gjennom hele produksjonsprosessen. En av hovedaspektene som definerer Fogia er hvordan de velger ut og arbeider med treverk. De bruker trær fra skoger som vokser i nærheten av fabrikken, og de bruker stort sett alltid lokale materialer slik at transporten blir holdt til et minimum.

Fogia har siden begynnelsen vært en av Sveriges eksperter på polstrede møbler, men i dag er de også toneangivende når det gjelder å sette standarden for det moderne nordiske designuttrykket. Fogia er på mange måter referansepunktet blant dagens svenske møbelprodusenter, og de streber alltid etter å overraske, være innovative og bryte med tradisjonelle normer.


Til toppen