PH 5 | Taklampe
Louis Poulsen

Monokrom Hvit

7 299,00 kr

Best kjent Louis Poulsens ikoniske lampen

Poul Henningsen utviklet PH 5 i 1958 som svar på pæreprodusenters konstante endringer i form og størrelse på glødelamper, og ga den navn etter størrelsen på pendelens hovedskygge, som er 50 cm i diameter. Da lampen ble introdusert, skrev han, dristig som vanlig, om hvordan han hadde mistet troen på at produsentene av glødelamper noensinne ville lære å vurdere sunn fornuft eller å legge vekt på forbrukerens beste interesser: «Jeg har akseptert skjebnen, og med Louis Poulsens tillatelse har jeg designet en PH-armatur som kan brukes med alle slags lyskilder, julelys og 100 W glødetrådpærer. Selv om bruk av lysrør kanskje ville være for mye forlangt i den eksisterende formen!» Henningsen ønsket å forbedre fargegjengivelseskarakteristikkene for lyskilden i PH 5. Små røde og blå skjermer ble derfor satt inn for å utfylle fargene i den delen av spekteret hvor øyet er minst følsomt – de røde og blå områdene – og derved dempes lyset i den midtre, gulgrønne regionen der øyet er mest følsomt. På den tiden visste ingen at PH 5 ville bli synonymt med PH-lyset, som forblir 100 % blendefritt, uavhengig av hvordan lyset er installert eller hvilken lyskilde som brukes. De røde og blå ringene er imidlertid ikke lenger nødvendige for å oppnå overlegen lyskvalitet, siden dagens lyskilder reproduserer dagslys langt bedre enn i Henningsens tid. Likevel fortsetter PH 5 å fremheve selv de mest moderne interiør i en rekke farger i dag. I 2020 introduseres PH 5 Monochrome-serien for å understreke denne slående designen for et mer moderne utseende. De matte metallskjermene fås i svart, hvit og ultrablå for den mer dristige innrederen.

Armaturen gir 100 % blendefritt lys. Utformingen er basert på prinsippet om et reflekterende flerskjermssystem, som styrer det meste av lyset nedover. Armaturen avgir både nedadrettet og lateralt lys, og lyser dermed opp seg selv.

Louis Poulsen har alltid strebet etter ikke bare å designe lamper, men også å forme lys og skape en atmosfære som får andre til å føle seg vel, enten de er på jobb, hjemme eller utendørs. Formen på lyset skaper rom, og våre produkter skal fungere harmonisk innenfor det rommet de definerer – indirekte, mykt og innbydende.

| Bestillingsvare |


Er varen en bestillingsvare? Ved møbler som må bestilles fra leverandør anses varen som spesialbestilling og vil være unntatt ordinær angrerett. Dette gjelder også for utvalget av varianter på møbler i nettbutikken selv om tilvalg ikke vil være mulig. Har du spørsmål angående dette, ikke nøl med å ta kontakt.


Varenummer: LP0035 Kategorier: , Stikkord:
Nettstedet bruker cookies for å bedre møte dine forventninger. Hvis du ikke aksepterer cookies, kan du deaktivere den i innstillingene til nettleseren din. Men det er en risiko for at enkelte funksjoner på www.ahuseby.no ikke vil fungere korrekt.